Ειδησεογραφικό site

Αναλυτικά τα κρισιμότερα ραντεβού της Κυβέρνησης πριν τις 28 Φεβρουαρίου

30

Tο μεγάλο ραντεβού είναι στις 28 Φεβρουαρίου οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μέχρι τότε χρειάζεται νέο πρόγραμμα το οποίο, όπως διαφαίνεται θα ονομαστεί με άλλο όνομα.Tα κρίσιμα ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές έχουν ως εξής:

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου – Εurogroup – Δάνειο γέφυρα

Έκτακτο Eurogroup (του υπουργού Οικονομικών) όπου η Ελλάδα θα παρουσιάσει το 3μηνο δάνειο – γέφυρα ώστε να είναι ικανή να παρουσιάσει στο τέλος την τελική πρόταση αναδιάρθρωσης (με το haircut έξω από τη συζήτηση. Πιο πιθανόν είναι η πρόταση να περιλάβει επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, μείωση του κόστους επιτοκίου, σταθερό επιτόκιο, 4ετή περίοδο χάριτος, ομόλογα εις το διηνεκές). Η επικεφαλής του IMF κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρέοδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι αναμένεται να παρακολουθήσουν το έκτακτo Εurogroup.
***Πιθανή έκδοση έντοκων ομολόγων 1,4 δισ. ευρώ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου – Συνάντηση με Μέρκελ

Συνάντηση των Ευρωπαίων πρωθυπουργών, όπου η η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου – Κανονικό Εurogroup – Λήγει το τελεσίγραφο για την πρόταση

Το κανονικό Eurogroup, όπου λήγει από τους Ευρωπαίους το τελεσίγραφο προκειμένου η Ελλάδα να ανακοινώσει την επέκταση του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικές δυσκολίες για τους επόμενους 2 μήνες. Η Ελλάδα εναλλακτικά έχει ζητήσει για ένα 3μηνο δάνειο- γέφυρα προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.