Ειδησεογραφικό site

Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη στην Αλίκυρνα Μεσολογγίου!

108

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο «φως» η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, η οποία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων στρεμμάτων.

Μάλιστα, το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επισκέφτηκε τον χώρο έμεινε εντυπωσιασμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη «ακουμπά» πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες και αποτυπώσεις.

Πλέον το λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού αφού, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη ανασκαφή «κρύβει» ακόμη πολλές εκπλήξεις. Από την ενημέρωση που έγινε στον κ. Χρυσοχοιδη , μέχρι τώρα έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης.

«Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία», φέρεται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.

Ωστόσο, υπάρχει και προβληματισμός, μιας και η αρχαία πόλη -σε κάποια τμήματα της- βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό για αυτό και το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο Θάνος Μωραΐτης,  τόνισαν ότι αυτό που απαιτείται είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση, ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ., όπου και θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν λύσεις…

Πηγή: agriniopress.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.