Ειδησεογραφικό site

Αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας των υπουργών ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ

55

Αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας νυν υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ζητoύν 21 βουλευτές της ΝΔ.

Σε ερώτηση που συνυπογράφουν ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012 αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της ΝΔ. τονίζουν ότι η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση και έγινε πράξη με το νόμο 4065/2012. Ωστόσο σημειώνουν πως ούτε στον εν λόγω νόμο αλλά ούτε και στη τροπολογία που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014 δηλώνεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, πρόβλεψη η οποία ωστόσο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.

«Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση.

Την ερώτηση υπογράφουν: Γιάννης Καράμπελας, Χρίστος Δήμας, Ηλίας Βλαχογιάννης, Μιχάλης Ταμήλος, Διονύσης Σταμενίτης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θύμιος Καρανάσιος, Δάνης Τζαμτζής, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Σκρέκας, Άννα Καραμανλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Γιώργος Δεικτάκης, Μενέλαος Βλάχβεης, Γιάννης Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Μάξιμος Σενετάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.