Ειδησεογραφικό site

Ανάσα ρευστότητας από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων – Άντληση 1,14 δις ευρώ με τσουχτερό επιτόκιο

39

Το ποσό των 1,14 δισεκατομμύριων ευρώ με «τσιμπημένο» επιτόκιο άντλησε από τη δημοπρασία εξάμηνων γραμματίων το ελληνικό δημόσιο με τον βαθμό κάλυψης να ανέρχεται στο 1,3.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου που πραγματοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με τον συντελεστή κάλυψης να διαμορφώνεται στο 1,30.

Συγκεκριμένα, η απόδοση ανήλθε στο 2,97% από 2,75% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία του Φεβρουαρίου, ενώ ο συντελεστής κάλυψης παρέμεινε σταθερός σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, «σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.138 εκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές».

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.