Ειδησεογραφικό site

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ

62

Με τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών άγνωστος ενημέρωσε πως σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης εγκαταλείφθηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας του Ισραήλ.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενημερώθηκε άμεσα προκειμένου να εντοπίσουν την προκήρυξη. Το 20 σέλιδο κείμενο εντοπίσθηκε σε κάδο απορριμμάτων με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών- ΟΛΑ να έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, όπως είχε προκύψει από την βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες.

Συντάκτες της εφημερίδας είχαν προηγουμένως μεταβεί στον συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς να εντοπίσουν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Πρόκειται για τη δεύτερη «ασυνεννοησία» με παραλήπτες τηλεφωνικής αναγγελίας για παραλαβή προκήρυξης , τους συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε αποδοθεί στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή ένοπλη επίθεση, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ν. Ψυχικό (12/12-03.03)εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 54 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, ενώ δύο ακόμη κάλυκες εντοπίστηκαν σε φρεάτιο (56 κάλυκες συνολικά) καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από το σημείο της επίθεσης προέκυψε ότι τα όπλα με τα οποία έβαλλαν οι δράστες ήταν τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (30/12 2013).

Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση, όπως και για την επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α).

Τα σχόλια είναι κλειστά.