Ειδησεογραφικό site

Αμφίπολη: Βίντεο αποκαλύπτει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών

56

Ο λόφος Καστά της Αμφίπολης είναι εδώ και μερικές εβδομάδες στο επίκεντρο της δημοσιότητας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αρχαιολογική έρευνα στον εντυπωσιακό μακεδονικό τάφο.

Το τηλεοπτικό κανάλι των Σερρών «ENA CHANNEL GREECE» κατέγραψε εικόνες της περιοχής από ελικόπτερο, έτσι που φαίνεται από ψηλά ολόκληρος ο λόφος και διακρίνεται ξεκάθαρα ο μαρμάρινος περίβολος που έχει συνολικό μήκος 497 μέτρα.

Φαίνεται επίσης το ειδικό στέγαστρο που η ανασκαφική ομάδα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, που είναι η επικεφαλής, τοποθέτησε πρόσφατα πάνω από την πύλη με τις μαρμάρινες Σφίγγες, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο των ανασκαφών.

Μέχρι στιγμής η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στην επιφάνεια νέα εκπληκτικά ευρήματα από τον Τύμβο Καστά.

Ανάμεσά τους ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου, που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ. αιώνα και η συνέχεια του ψηφιδωτού βοτσαλωτού δαπέδου που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους.

Εντωμεταξύ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου τις ανασκαφικές εργασίες καθώς τις προηγούμενες ημέρες η προσοχή όλη είχε στραφεί στη στερέωση και συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, προκειμένου να τα προστατεύσουν καθώς όπως έχει πει η κυρία Περιστέρη «ένα μνημείο βγαίνει και παράλληλα συντηρείται, αλλιώς το χάσαμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.