Ειδησεογραφικό site

Αμερικανοί χρηματιστές βλέπουν εκλογές στην Ελλάδα

43

Δύο χρηματιστές από την Αμερική, οι Ντάρεν Γουίλιαμς και Ντένις Σεν της AllianceBernstein, «βλέπουν» εκλογές στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά τονίζοντας τον υψηλό βαθμό ανησυχίας που υπάρχει ήδη στις αγορές.

Επισημαίνουν δε, πως η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη θα σημάνει ένα κύμα πώλησης των ελληνικών τίτλων, ενώ θα αυξήσει και το ρίσκο στις περιφερειακές αγορές.

Εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να κρατηθεί χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ: «Μπορεί η Ελλάδα να λέει πως νιώθει σίγουρη ότι μπορεί να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, ωστόσο, το πολιτικό ρίσκο είναι μεγάλο και δεν μπορεί να παραγνωριστεί», σημειώνουν.

Σημειώνουν τέλος τα εξής: «Αν και τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγαλύτερη διαφοροποίηση από τους επενδυτές ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη περιφέρεια, η απειλή πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να επαναφέρει ένα βαθμό μόλυνσης. Οι δανειστές και οι αγορές δεν νιώθουν άνετα με την προοπτική να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ενάντιος στα μνημόνια και είναι δεδομένη πως η σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές θα περάσει σε άλλο επίπεδο δυσκολίας».
Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.