Ειδησεογραφικό site

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί

36

Με επίθεση στην κυβέρνηση, στην οικονομική της πολιτική και τονίζοντας την ανάγκη για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ από όλους τους Ελληνες ανεξαρτήτως με το τι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλάξη Τσίπρα στη μεγάλη του προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε είπε χαρακτηριστικά πως «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής,είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους & έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς & τους σωτήρες».

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή να βάλουν τέλος στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς. Στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, υποσχόμενος να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, για όλους.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς κρύβεται και δεν προσέρχεται σε ντιμπέιτ. «Κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου
Κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8», είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας συνεχώς στην ομιλία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυριακή θα ενώσει όλους τους Ελληνες, κάλεσε όλους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας ότι « δεν θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Δεν θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας έμμεσα και το φαινόμενο της αποχής, κάλεσε τους νέους να δώσουν την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή τους για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.

Τονίζοντας ότι «βάζουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε τη δημοκρατία. Για να οικοδομήσουμε τη δική μας Ευρώπη», αναφέρθηκε στο ντιμπέϊτ που είχες στις Βρυαξέλλες λέγοντας ότι εκεί αποδείχθηκε πως η Ελλάδα που προσπάθησαν να ταπεινώσουν στις Κάννες μπορεί να έχει φωνή.

Στις βασικότερες αποστροφές της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως την Κυριακή πρέπει να κλείσουμε μια για πάντα την πόρτα στη συνέχεια των μνημονίων, να τελειώνει η ανασφάλεια που ζει κάθε σπίτι.

Η ανασφάλεια για τους μισθούς και τις συντάξεις. Η ανασφάλεια για τη δουλειά και την περίθαλψη.
Υποσχέθηκε προστασία της πρώτης κατοικίας και μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά στη φορολογία μίλησε για φορολογική ελάφρυνση μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, προγράμματα υποστήριξης αγροτών, ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες & στο Δημόσιο.

Τέλος μίλησε για διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, ενώ αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως το νερό είναι συλλογικό δημόσιο αγαθό και οι παραλίες πρέπει να είναι ανοικτές σε όλους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.