Ειδησεογραφικό site

Αλεξιάδης: Εχουμε να εφαρμόσουμε σκληρά μέτρα

39

«Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που θα κάνει διακοπές», διεμήνυσε σήμερα, ο υπηρεσιακός, πλέον, αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα» και πρόσθεσε: «Έχουμε να εφαρμόσουμε πολύ σκληρά μέτρα, δεν είμαστε μια κυβέρνηση που θα κάνει διακοπές. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα. Αυτό που έγινε με μεγάλο κόπο, η συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διασαλευτεί. Αυτά που θα γίνουν θα έχουν επίπτωση ως προς τη χρηματοδότηση της χώρας. Θα παραμείνουν και θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης της συμφωνίας».

Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι «στα έσοδα θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από το χρονοδιαγράμματα», ενώ διαβεβαίαωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στο… αγκάθι ΕΝΦΙΑ είπε: «Μέχρι τελευταία στιγμή πιέζαμε για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Ο νέος ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι πιο δίκαιος και αναλογικός. Είναι αναγκαίο να μπουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια».

Τέλος, παράταση στις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων επικαλούμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Taxisnet, ενώ αποκάλυψε ότι και του ίδιου τα φορολογικά στοιχεία έχουν παραβιαστεί. «Είχαν κλέψει κωδικούς. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια» ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.