Ειδησεογραφικό site

Αλεξιάδης: Δεν είναι μόνο η Κνωσός – Υπάρχουν παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις!

30

Στην αποκάλυψη ότι το περιστατικό με την υπόθεση φοροδιαφυγής στην Κνωσό δεν είναι μεμονωμένο και πως υπάρχουν παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι σε κατάστημα του μουσείου της Κνωσού δεν είχε εκδοθεί ούτε μία απόδειξη επί μια ολόκληρη μέρα και η ταμειακή του μηχανή ήταν πλαστή, ο κ. Αλεξιάδης προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει με πολιτική γνωριμία και κάλυψη εξουσίας.

«Θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία και κάλυψη εξουσίας», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος, όμως, ειδικά στην Κνωσό τόνισε ότι υπάρχει ένα «διαχειριστικό σκέλος», που αφορά στην κλοπή χρημάτων του Δημοσίου και ένα «καθαρά φορολογικό» σκέλος γι’ αυτό και όπως εξήγησε, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μια δημόσια υπηρεσία είχε επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους.

Πάντως, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μια ημέρα, και δεν γνωρίζουν τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στους προπηλακισμούς που οί πριν από λίγες ημέρες δέχτηκαν εφοριακοί σε πανηγύρι στη Ρόδο, τονίζοντας πως όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικότατων και εξονυχιστικών ελέγχων.

«Έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την Εφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε πως το μέτρο «έχει τελειώσει ως προς την ένταξη», όμως δεν μίλησε συγκεκριμένα για τις αλλαγές που σχεδιάζονται. Σημείωσε ωστόσο πως θα πρόκειται για τροποποιήσεις σχετικά μικρής κλίμακας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.