Ειδησεογραφικό site

Αλαβάνος προς Λαφαζάνη: «Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή»

28

 

«Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα»  δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμα  συζητήσεις ανάμεσά τους, ωστόσο τόνισε: «Υπάρχει μια εκτίμηση από την πλευρά μας για την εντιμότητα την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε η αριστερή πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά».

«Η δική μας αντίληψη είναι ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις , θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό» πρόσθεσε, μιλώντας στον Realfm.

Αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη ο  κ. Αλαβάνος είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει σταθερές απόψεις. Είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έξυπνος αλλά ψυχολογικά είναι έτσι που τη μια σου λέει το ένα την άλλη σου λέει το άλλο». «Η διαπραγμάτευση ήταν καταστροφική συνολικά και επί Βαρουφάκη και την εβδομάδα την κρίσιμη που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο χωρίς τον κ. Βαρουφάκη».

«Ο κ. Τσίπρας διέψευσε κάθε προσδοκία που προσωπικά είχα και κάθε όνειρο για την αριστερά. Δεν φανταζόμουν στην αρχή της κρίσης όταν έβλεπα τον Παπανδρέου να υποκύπτει σε όλες τις πιέσεις ότι ένα κόμμα που προέρχεται από την αριστερά θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Είναι ένας εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος ενώ έκανε λόγο για επίθεση που γίνεται στην αριστερή πλατφόρμα από τα μεγάλα συγκροτήματα και η οποία συντονίζεται από το Μαξίμου.

«Η Ελλάδα του Τσίπρα γονάτισε ταπεινωτικά μπροστά στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.