Ειδησεογραφικό site

Αλαβάνος:Να αποκαταστήσουμε τη μεγάλη ζημιά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά- Ειλικρινές και διαρκές το ενδιαφέρον του Λαφαζάνη για συνεργασία

43

Τη συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου από ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, Σχέδιο Β’ και άλλες αριστερές οργανώσεις, αμέσως μετά τις κάλπες του Μαΐου, προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος με συνέντευξή τους την εφημερίδα «Real News», γεγονός που, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, προϋποθέτει τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλά για μια μεγάλη ενότητα δυνάμεων που αρνούνται το νόμισμα και τις πολιτικές κυριαρχίας των Βρυξελλών, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται», επισημαίνει με νόημα.

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β’» χαρακτηρίζει ειλικρινές και διαρκές το ενδιαφέρον του Λαφαζάνη για αριστερή συνεργασία, τονίζει όμως πως αυτή δεν συνάδει με τη συμμετοχή του σε ένα κόμμα η ηγεσία του οποίου εκφοβίζει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή.

«Η Αριστερά έχει δώσει πολλά στην Ελλάδα, έχει κάνει και λάθη και έχει δείξει ανεπάρκειες. Παραδοσιακά όμως, ακόμα και οι αντίπαλοι της αναγνωρίζουν ότι ήταν μία εστία σταθερότητας, ειλικρίνειας, ευθύτητας και ήθους. Αυτό πρέπει επειγόντως να το αποκαταστήσουμε από τη μεγάλη ζημιά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτιμά πως λεφτά μπορεί να βρεθούν με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Για το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι εκλογές θα είναι το κύκνειο άσμα του, ενώ για το Ποτάμι λέει ότι δεν έχει νερό, αν η διψασμένη Ελλάδα έχει ανάγκη να αρδευτεί με στόχους για τη σωτηρία της.

«Στην πραγματικότητα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι συνωθούνται και διαγκωνίζονται για τη θέση που θα έχει ο καθένας στον διαμορφωμένο κεντρώο χώρο που προσπαθεί να αποσπάσει από την αποκλειστική ηγεμονία της Δεξιάς τις πολιτικές εντός ευρωζώνης» εκτιμά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.