Ειδησεογραφικό site

Ακιντζί: Στόχος να υπάρξει λύση του Κυπριακού μέχρι τον Μάιο

49

Στόχος είναι να υπάρξει λύση του Κυπριακού μέχρι το Μάιο, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Ακσιάμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ακιντζί είπε ότι μέσα σε έξι μήνες θα καταλήξουν σε λύση του Κυπριακού.

«Αυτή η ειρήνη θα ανοίξει την πόρτα της Τουρκίας για την ΕΕ», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι στοχεύουν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις πριν από τις εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι διένυσαν μεγάλη απόσταση.

«Θα ανοίξει μια πόρτα νέου διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου. Και αυτό επίσης θα ανοίξει το δρόμο για πιο γρήγορη πρόοδο στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

«Σε αυτή τη διαδικασία έχουμε την πλήρη στήριξη της Τουρκίας. Συνεχώς διαβουλευόμαστε. Έγιναν σημαντικοί συμβιβασμοί», είπε.
Υπενθύμισε ότι σε έξι μήνες θα υπάρξουν εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι στα οδοφράγματα δεν απαιτούνται έγγραφα, οι συχνότητες των ραδιοφώνων δεν μπερδεύονται και ότι συμφώνησαν το άνοιγμα δύο νέων οδοφραγμάτων ανατολικά και δυτικά.
«Ιδρύσαμε δύο επιτροπές, μία για φυλετική ισότητα και μία για πολιτιστικά. Για τους αγνοούμενους υπάρχουν εργασίες εκταφής σε 30 σημεία», ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.