Ειδησεογραφικό site

Ακίντζι: Με τους Ελληνοκύπριους θέλουμε να χορέψουμε… συρτάκι!

33

«Έχω την πεποίθηση ότι με αυτή τη θετική ατμόσφαιρα θα φτάσουμε σε μία καλύτερη κατάσταση στην Κύπρο, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μην αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι παλαιότεροι», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ  Μπαν Γκι Μουν στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ακιντζί τόνισε πως έχει την πεποίθηση ότι με αυτή τη θετική ατμόσφαιρα θα φτάσουμε σε μία καλύτερη κατάσταση στην Κύπρο, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μην αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι παλαιότεροι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους».
Με τον κ. Μουν ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα συνεχίσουμε. Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι ικανοποιημένος από τις προσπάθειές μας, συμπλήρωσε ο Τουρκοκύπριος.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως «’όταν μια πλευρά θέλει να ρίξει το φταίξιμο στην άλλη, χρησιμοποιούν τη μεταφορά ‘θέλει δύο για ταγκό’. Αυτό που λέω είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να χορέψουμε συρτάκι, δηλαδή όλοι μαζί».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «Φτάσαμε σε ένα διαφορετικό σημείο, όπου πρωταγωνιστές στο παιχνίδι είναι τόσο οι Τουρκοκύπριοι, αλλά και οι Ελληνοκύπριοι. Την ίδια στιγμή όμως χρειαζόμαστε τους νέους, τις γυναίκες, την κοινωνία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη».

«Πρέπει να υπάρξει αμοιβαία συνεισφορά και να βαδίζουμε χέρι-χέρι», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.