Ειδησεογραφικό site

Αιφνίδια και μυστηριώδης αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα

57

Στις 19:00 χθες το απόγευμα αναμενόταν να δοθεί στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( ΔΝΤ) για την Ελλάδα.

Αιφνίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του ανταποκριτή του Μιχάλη Ιγνατίου, η αξιολόγηση της χώρας από τον κ. Πόουλ Τόμσεν αναβλήθηκε. Η αναβολή της δημιουργεί ερωτηματικά για τις αιτίες της.

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, αλλά και η λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής θεωρούνται οι πιο πιθανοί λόγοι που οδήγησαν την Διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο να προχωρήσει αιφνιδίως στην αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης αξιολόγησης του Ταμείου για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ είχε ενημερώσει χθες το απόγευμα τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το Ταμείο πως η έκθεση αξιολόγησης θα τους δινόταν στη μία σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας. Ωστόσο, χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, αλλά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναβολή της έκθεσης προκλήθηκε από την μετάθεση των αποφάσεων για τον επικείμενο ανασχηματισμό , αλλά και από τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής , η οποία εκ των πραγμάτων θα καθυστερήσει την ψήφιση κάποιων εκ των προαπαιτούμενων που έχει θέσει η τρόικα (αιγιαλός, επικουρικές συντάξεις, φόροι υπέρ τρίτων, κ.α..)

Σε κάθε περίπτωση απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου του Ταμείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.