Ειδησεογραφικό site

Αισιοδοξία Μανιάτη ότι μεγάλες εταιρίες θα ενδιαφερθούν για τους ελληνικούς υδρογονάθρακες

39

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. οι δύο διεθνείς προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η πρώτη για τις 20 περιοχές σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης και η δεύτερη για τα τρία χερσαία «οικόπεδα» σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Πελοπόννησο.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, καλώντας τους πρέσβεις ξένων κυβερνήσεων να ενημερώσουν σχετικά με τις εξελίξεις τις κυβερνήσεις των κρατών τους, καθώς και τις πετρελαϊκές εταιρίες που εδρεύουν στις χώρες τους.

Μιλώντας στους πρέσβεις, τους οποίους προσκάλεσε στο αμφιθέατρο του υπουργείου προκειμένου να τους ενεμερώσει σχετικά, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ξεπερνά την οικονομική κρίση και αλλάζει σελίδα και βηματισμό, με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που επενδύει, μεταξύ άλλων, και στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και εφαρμόζοντας τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς και προδιαγραφές για την προστασία του.

Επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική της θέση, καθίσταται πλέον ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσφέρει ασφάλεια, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και δρομολογεί έργα που θωρακίζουν ενεργειακά την ίδια αλλά και την Ε.Ε., μέσω της διασφάλισης εναλλακτικών πηγών και οδεύσεων μεταφοράς.

Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση που παρέσχε στους πρέσβεις, ο κ. Μανιάτης δήλωσε αισιόδοξος ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση των δυο διεθνών διαγωνισμών στην εφημερίδα της Ε.Ε., εντός του Οκτωβρίου, θα εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον, από μεγάλες και μεσαίες εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.