Ειδησεογραφικό site

Αισιοδοξία Λαφαζάνη για τον ρωσικό αγωγό: Οι υπογραφές θα πέσουν τις επόμενες μέρες

29

Την επόμενη εβδομάδα βλέπει τις υπογραφές για την κατασκευή αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα διαπερνάει το ελληνικό έδαφος να πέφτουν ο Π. Λαφαζάνης στον απόηχο της παρέμβασης ΗΠΑ για τα ενεργειακά και τη συνεργασία με τη Ρωσία.

Αισιόδοξος για την κατασκευή αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα διαπερνάει το ελληνικό έδαφος, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατά την παρουσίαση διάταξης που αφορά στη σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη την επόμενη εβδομάδα, στο διάστημα 18-20 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στην εν λόγω επένδυση ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να μεταφέρει 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μετατρέποντας τη χώρα σε διεθνή ενεργειακό κόμβο.

«Η Ελλάδα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο φυσικού αερίου. Υπάρχει κινητικότητα στις επενδύσεις ενέργειας στη χώρα. Η ενέργεια μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνοντας πως είναι πιθανή η διέλευση από τη χώρα και νέων αγωγών με φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν ή το Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει δυσφορία για τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας για το ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.