Ειδησεογραφικό site

Αθώος ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου

133

Μετά από δώδεκα χρόνια συκοφαντίας, ψυχικής ταλαιπωρίας και οικονομικής αφαίμαξης, ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε πρόσφατα την αθωότητα του Γιάννη Παπακωνσταντίνου από τις σκανδαλοθηρικές κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει κάνει κακοδιαχείριση προσλήψεων ως αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ).
Στρατευμένος στο ΠΑΣΟΚ από το 1974, δικηγόρος το επάγγελμα, γενικός διευθυντής των κεντρικών γραφείων του Κινήματος από το 2004 έως το 2007, φαίνεται να πληρώνει τη μεγάλη του αμαρτία ότι υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. Αλλά τώρα, έστω και αργά, βλέπει  τον δικαστικό  του αγώνα  να δικαιώνεται.
Με την υπ’ αριθμό 627/2014 απόφαση, ο Άρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητο το υπ’ αριθμόν 1620/2013 αθωωτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απορρίπτοντας την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας. Και αποφάσισε την παύση κάθε ποινικής δίωξης εναντίον του Γιάννη Παπακωνσταντίνου και άλλων 34 μελών διοίκησης και   εκπαιδευτών,  υπογραμμίζοντας ότι «δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις ενοχής».

Στο βούλευμα επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, οι αντιφάσεις ανάμεσα στις εκθέσεις ελέγχου που διενήργησαν υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου και  στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το έργο κατάρτισης. Οι δύο ελεγκτές είχαν παρουσιάσει σχεδόν σαν… «ληστές» τους  υπερωριακά εργαζόμενους εκπαιδευτές (από τεχνικούς αερίων μέχρι οδοντοτεχνίτες πορσελάνης) που είχαν προσληφθεί για την κατάρτιση σπουδαστών σε ΙΕΚ για τα έτη 1997-2002, μιλώντας για… «σύσταση διαχρονικής εγκληματικής ομάδας, η οποία ήρθε σε συνεννόηση για την κατάστρωση ενιαίου σχεδίου πρόκλησης ζημιάς στον ΟΕΕΚ και τον προσπορισμό ιδίου οφέλους»! Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε ότι η κατηγορία αυτή «είναι πέραν πάσης λογικής».
Όπως έλεγαν νομικοί παράγοντες, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα έλλειψης αμεροληψίας των ελεγκτών, δεδομένου ότι άλλα έγραψαν στην αρχική τους έκθεση για την εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων περί αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα σε έκθεση μετά το 2004. Επιπλέον, ερμήνευσαν το νομοθετικό πλαίσιο του Οργανισμού αυθαίρετα, δημιουργώντας εντυπώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς καμία νομική βάση. Επέφεραν σύγχυση ανάμεσα στον τρόπο λειτουργίας του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτατα εμπειροτέχνες χωρίς πτυχία, αλλά με πραγματικά προσόντα.

Τώρα τέλος στη σκανδαλοθηρία με βούλα του Αρείου Πάγου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.