Ειδησεογραφικό site

Αθανασίου: «Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο το βραχιολάκι»

73

Σε ένα τρίμηνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό βραχιολάκι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι υπήρχε νομικό κενό και πως η υπόθεση Ρωμανού ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί. «Οι σπουδές ήταν το ζητούμενο και όχι συγκεκριμένα ο Ρωμανός» είπε.

Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τόνισε πως η τελική λύση ελάχιστα διέφερε από την αρχική του πρόταση. «Ό,τι έλεγα εξ αρχής αυτό έγινε: φοίτηση εξ αποστάσεως και βεβαίως μόλις τεθεί σε ισχύ το βραχιολάκι θα εφαρμοστεί. Αυτό έγινε στο τέλος» ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, πως ο ίδιος υποστήριξε τη λύση με το βραχιολάκι, αμέσως μόλις λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα: «Οι εταιρίες που είχαν αποκλειστεί είχαν προσφύγει με ενστάσεις τους στη Δικαιοσύνη. Όταν άνοιξε ο δρόμος και λύθηκε το ζήτημα του χρονικού ορίζοντα που θα παραδώσει η ανάδοχος τον τεχνικό εξοπλισμό, είπα ότι μπορεί να προχωρήσει η πρόβλεψη στην τροπολογία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.