Ειδησεογραφικό site

Αθανασίου: Σε αντικειμενικές τιμές οι πλειστηριασμοί και για το 2015

35

Διαβεβαιώσεις ότι θα ισχύσουν οι αντικειμενικές αξίες για τους πλειστηριασμούς και για το 2015 έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το σάλο που προκάλεσαν διατάξεις του προωθούμενου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με τις οποίες οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με τις τρέχουσες εμπορικές.

Απαντώντας στην Βουλή, σε σχετική ερώτηση του κ. Δημήτρη Κουκούτση, είπε πως « Το σύστημα αντικειμενικού διατηρείται έως και το 2015. Εντός του επόμενου έτους θα υπάρξει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπολογιστούν με αντικειμενικά κριτήρια οι εμπορικές αξίες. Εως τότε όμως θα ισχύουν οι αντικειμενικές τιμές» ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε πως «Οι εμπορικές τιμές είναι χαμηλές γι αυτό και κρατάμε τις αντικειμενικές μεχρι τέλους του 2015 ώστε  να καθοριστεί αντικειμενικός μηχανισμός υπολογισμού των εμπορικών τιμών».

Πέραν αυτού ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι παρά τα όσα είχε αποφασίσει η Βουλή ο ίδιος προτίθεται νε φέρει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κατ άρθρα και όχι ως ένα ενιαίο κείμενο προκειμένου να υπάρξει επεξεργασία από τους βουλευτές. Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι η Βουλή μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές των προωθούμενων διατάξεων ικανοποιώντας και τα αιτήματα των δικηγόρων που βρίσκονται σε αποχή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.