Ειδησεογραφικό site

Οι αδελφοί Τσάκαλου απειλούν ευθέως τον Πανούση: Ήταν, είναι και θα είναι στόχος των Πυρήνων

73

Ευθείες απειλές εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, εκτοξεύουν με γραπτές τους ανακοινώσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα αδέλφια Τσάκαλου – μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος, στο κείμενο του με τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση» χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό ως «ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι», ενώ αναφερόμενος στους διαλόγους που δημοσιεύθηκαν υποστηρίζει ότι αυτοί είναι ψεύτικοι και «αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση». «Ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει» σημειώνει.

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος γράφει ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνοντας: «Ποτέ και σε καμιά συγκυρία. Την περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι γίνανε τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, εγώ νοσηλευόμουν φρουρούμενος σαν απεργός πείνας στο νοσοκομείο του Τζανείου. Όπου απαγορευόταν σαν κρατούμενος να έχω οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία ο καθένας».

Μιλά για «δήθεν» συνομιλίες του με τα αιτήματα για φυλακές τύπου Γ, DNA και αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού «καθώς η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έκανε απεργία πείνας αποκλειστικά για την εκδικητική προφυλάκιση των συγγενών μας και απλά ήμασταν αλληλέγγυοι στον αγώνα των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων που έθεταν τα παραπάνω αιτήματα και διεξαγόταν παράλληλα εκείνη την περίοδο».

«Σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης. Τέτοιου είδους πολιτικάντικα παιχνίδια είναι ως ένα βαθμό συνήθη και αναμενόμενα στο χώρο που κινούνται τέτοια φιλόδοξα υποκείμενα. Το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα media με τη μορφή δήθεν συνομιλιών» υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Ουδέποτε έγινε διάλογος με τον σύντροφο, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη περί ένοπλης κατάληψης της Βουλής και μάλιστα με αποτροπή μου για κάτι τέτοιο θεωρώντας το ως αυτοκτονικό. Πέρα από το γελοίο του πράγματος, ότι εφ’ όσον είμαστε και οι δύο κρατούμενοι και γνωρίζoυμε ότι οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις παρακολουθούνται και άρα δεν θα σχεδιάζαμε ποτέ τηλεφωνικά ένα ένοπλο χτύπημα, θα ήταν δυο φορές παράλογο να έλεγα κάτι τέτοιο, άμα θυμηθεί κανείς ότι η ΣΠΦ το 2010 είχε όντως τοποθετήσει βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής».

Από την πλευρά του ο αδελφός του, Χρήστος Τσάκαλος γράφει ότι «μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε όμως ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία… Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί…».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Γεράσιμου Τσάκαλου

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Χρήστου Τσάκαλου

Τα σχόλια είναι κλειστά.