Ειδησεογραφικό site

Αδειασμα Μίκη σε Δρίτσα: Δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη

64

Την Τρίτη ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά, Θόδωρος Δρίτσας ανακοίνωσε περιχαρής στους δημοσιογράφους πως την κίνηση του στηρίζει σημαντική μερίδα καλλιτεχνών, με προεξάρχοντα τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πριν καν… στεγνώσει το μελάνι της είδησης, αυτή διαψεύστηκε από τον άμεσα εμπλεκόμενο. Ο μέγιστος μουσικοσυνθέτης με ανακοίνωσή του αρνείται κάθε είδους εμπλοκή ή στήριξη, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας», Θόδωρο Δρίτσα σε άμεση αναδίπλωση.

Συγκεκριμένα ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή του:

«Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκα να στείλω στον τύπο για να διαψεύσω ότι δήθεν στηρίζω κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και ήδη πληροφορούμαι ότι χθες ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζω «μαζί με άλλους καλλιτέχνες» υποψήφιο Δήμαρχο.
Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου».

Από την μεριά του ο Θόδωρος Δρίτσας δήλωσε επί του θέματος: «Αποδεχόμαστε τη διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο απεριόριστος σεβασμός στην προσωπικότητά του δε μας επιτρέπει να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Παρακαλούμε, όπου δημοσιεύτηκε, να αποσυρθεί η υπογραφή».

Πέραν του Μίκη Θεοδωράκη, θέμα υπήρξε και με την αναφορά στο όνομα του γνωστού συγγραφέας και βέρου Πειραιώτη, Διονύση Χαριτόπουλου. Στη συνέχεια υπήρξε διευκρίνιση από την πλευρά του συνδυασμού ότι η… υπογραφή του συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.