Ειδησεογραφικό site

Αγρότες προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή – Επεισοδιακή η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

40

 

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Βουλή καθώς ομάδες αγροτών που διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί που τους αντιλήφθηκαν τους απώθησαν με χρήση χημικών με τους αγρότες να απαντούν με τη σειρά τους πετώντας νεράντζια.

Η ένταση είχε ξεκίνησει νωρίτερα όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό.

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

«Είμαι εδώ να διαμαρτυρηθώ για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θέλουν να εφαρμόσουν, καθώς και για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μας φεύγουν τα παιδιά. Έχω μεγάλη παραγωγή 480 πρόβατα με 500 στρέμματα χωράφια για τα ζωντανά και χρωστάω παντού. Έφερα και τον μικρό Αλέξη (το προβατάκι) να διαμαρτυρηθεί και αυτός. Όχι ενάντια στον μεγάλο γιατί τον ψηφίσαμε, αλλά συμβολικά δείχνει τον μεγάλο στα δόντια των δανειστών», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Τζιώλης κτηνοτρόφος από την Θεσσαλία.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρόν αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν  μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί αποβιβάστηκαν από τα πλοία της γραμμής, από την Κρήτη για τον Πειραιά, οι αγρότες που ταξίδεψαν χθες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.