Ειδησεογραφικό site

Αγγιξε τους 50° C ο υδράργυρος στην Ινδία – 430 νεκροί από τον τεράστιο καύσωνα

27

india50c

Ανελέητος καύσωνας πλήττει την Ινδιά με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 50°C, με περισσότερους από 430 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε δύο ινδικά κρατίδια εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Οι αρχές προειδοποίησαν πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς σε ορισμένα τμήματα του κρατιδίου Τελανγκάνα, στα νότια της χώρας, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα, δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των νεκρών, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση υποχώρηση του καύσωνα.

Μεγάλα τμήματα της Ινδίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, πλήττονται από τον καύσωνα εδώ και αρκετές ημέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί στο Τελανγκάνα και στο γειτονικό κρατίδιο Αντρα Πραντές.

Οι αρχές του Αντρα Πραντές καλούν όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους όταν η θερμοκρασία αγγίζει το ανώτατο όριό της τις μεσημεριανές ώρες έπειτα από τον θάνατο 246 ανθρώπων εξαιτίας του καύσωνα, την περασμένη εβδομάδα.

«Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άνθρωποι που εκτέθηκαν απευθείας στον ήλιο, συνήθως ηλικίας από 50 και άνω που ανήκαν στην εργατική τάξη», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Π. Τούλσι Ράνι, ειδικός επίτροπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών του Αντρα Πραντές.

Επιπλέον 188 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τελανγκάνα, κυρίως από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κι αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντ.Βάνι, ένας αξιωματούχος της Υπηρεσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, τους θερμότερους μήνες του καλοκαιριού, ενώ δεκάδες χιλιάδες υποφέρουν από διακοπές της ηλεκτροδότησης εξαιτίας της υπερφόρτωσης των δικτύων.

Αρκετοί άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες και στο κρατίδιο Ρατζαστάν, στα βορειοδυτικά της χώρας, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η οποία κατέρρευσε και πέθανε στον δρόμο, στην πόλη Μπουντί, σύμφωνα με το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το Press Trust of India.

Στην ανατολική πόλη Καλκούτα, τα σωματεία των οδηγών ταξί κάλεσαν τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 11 πμ ως τις 4 μμ εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως τις επόμενες ημέρες, «θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και ακραίου καύσωνα» στο Αντρα Πραντές και στο Τελανγκάνα καθώς και στα βόρεια κρατίδια και στο Νέο Δελχί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.