Ειδησεογραφικό site

Αβραμόπουλος: Ηρθε η ώρα για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών

36

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και τα κενά ασφαλείας, η λουξεμβουργιανή Προεδρία, σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές, συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων και να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εντείνουν την αντίδραση της ΕΕ στην τζιχαντιστική απειλή.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος προέβη στην εξής δήλωση:  «Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάμε ένα βήμα μπροστά με τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Το προσφυγικό θα βρεθεί αναγκαστικά στο κέντρο των σημερινών συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος Ολάντ μίλησε χθες για την ανάγκη εφαρμογής αυστηρών ελέγχων πριν απο την υποδοχή προσφύγων στο ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι το θέμα του ελέγχου των προσφύγων πρέπει να διευθετηθεί πολύ σύντομα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.