Ειδησεογραφικό site

Αίγυπτος: Ο Πούτιν έκανε δώρο στον πρόεδρο Σίσι ένα… καλάσνικοφ! (Φωτο)

49

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Αίγυπτο στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και έγινε δεκτός σαν ήρωας από την κυβέρνηση του ομόλόγου του Φατάχ αλ Σίσι, αλλά και από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια προσπάθεια να αναζητήσει νέους ισχυρούς συμμάχους στην Ανατολή, μετά την απομόνωση και τις κυρώσεις που έχει δεχθεί η χώρα του εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης, από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πούτιν  πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Κάιρο για να συσφίξει τους δεσμούς Ρωσίας και Αιγύπτου.

Ο Ρώσος πρόεδρος χάρισε στον στρατηγό Σίσι ένα καλάσνικοφ ως επιστέγασμα της φιλίας τους, ένα όπλο που είναι από τα πιο γνωστά στον κόσμο και που υπολογίζεται ότι με αυτό τον τύπο όπλων σκοτώνονται 250.000 άνθρωποι κάθε χρόνο.

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν οι δύο πρόεδροι  δείχνουν τον στρατηγό Σίσι να χαμογελά καθώς ο πρόεδρος Πούτιν τραβάει με υπερηφάνεια το όπλο από την θήκη του για να του το προσφέρει… Πρόσφατα στην Ρωσία οι κατασκευαστές του καλάσνικοφ έχουν ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία και παρουσιάζουν τα καλάσνικοφ ως «όπλα της Ειρήνης»!

Κατά την άφιξη του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Πούτιν έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό, αφίσες του τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Καΐρου, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Ahram «ύμνησε» σε δισέλιδο αφιέρωμα τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον χαρακτήρισε «ήρωα της εποχής μας» με «λαμπερή νοημοσύνη»…

Τα σχόλια είναι κλειστά.