Ειδησεογραφικό site

Έως και 8 δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ εξετάζει η κυβέρνηση – Σχέδιο και για “light” φόρο ακινήτων από το 2015

43

Σχέδιο «πυρόσβεσης» για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 6 έως και 8 δόσεις, ακόμα και έως τον Απρίλιο του 2015, ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τρέχει» προκειμένου να έχει έτοιμη τη νομοθετική ρύθμιση ώστε να την καταθέσει στη Βουλή στις 26 Αυγούστου, ημέρα που ανοίγει το Γ’ θερινό τμήμα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα προκύψουν σημαντικές ελαφρύνσεις σε σύγκριση με τα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν στις 31 Ιουλίου και προκάλεσαν πονοκέφαλο σε περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων στους 4.000 οικισμούς 457 περιοχών της χώρας όπου έγινε λάθος εκκαθάριση.

Παράλληλα, το υπουργείο καταστρώνει σχέδιο για μία πιο ελαφρά εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αναμορφώνει τις αντικειμενικές αξίες, σύμφωνα πάντα με «Το Βήμα».

Η συσταθείσα Επιτροπή Αξιών Ακινήτων αναμένεται να καταλήξει στο νέο σύστημα καθορισμού έως το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 να έχει έτοιμους τους πίνακες τιμών.

Αναφορικά με το αίτημα του ΥΠΟΙΚ στην ΕΛΣΤΑΤ τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ που θα εισπραχθούν το 2015 να υπολογιστούν το 2014, ώστε να μην απειληθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, το άρθρο σημειώνει ότι προς το παρόν οι αριθμοί βοηθούν την προσπάθεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.