Ειδησεογραφικό site

Έχασαν τη μάχη στον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες-Άγριο ξύλο στο υπουργείο Οικονομικών

61

Σκηνές με άγριο ξύλο εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου. Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη είναι τραυματισμένη και πηγαίνει στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αυτή την ώρα αν και η ένταση έχει υποχωρήσει, παραμένουν στο σημείο οι απολυμένες γυναίκες, που αδυνατούν να δεχτούν πως ο Άρειος Πάγος επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να μην τις επαναπροσλάβει.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει να ανασταλεί εκείνη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών και είχε ζητήσει την επανατοποθέτησή τους. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ήταν προσωρινά εκτελεστή και το υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να τις τοποθετήσει ξανά στις θέσεις τους μέχρι η δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα για το θέμα. Συγκεκριμένα υποχρέωνε το Δημόσιο να αποδεχτεί τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και τους όρους που εργάζονταν μέχρι πριν την έξοδό τους από το υπουργείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.