Ειδησεογραφικό site

«Έφυγε» από τη ζωή ο εκδότης του «Κάκτου», Οδυσσέας Χατζόπουλος

33

Πέθανε το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο εκδότης του «Κάκτου», Οδυσσέας Χατζόπουλος, αφήνοντας πίσω του μεγάλο εκδοτικό έργο.

Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο». Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική.

Τον Εκδοτικό Οίκο «Κάκτος» ίδρυσε το 1975. Από το 1991, οι Εκδόσεις «Κάκτος» έχουν ως κύριο έργο την έκδοση της σειράς «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Οι Έλληνες», με προγραμματισμό να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα —για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς— όλα τα έργα όλων των συγγραφέων της ελληνικής αρχαιότητας.

Η σειρά αυτή, που βραβεύτηκε τον Απρίλιο του 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής μας, και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, από το Ίδρυμα Πιερίδη, στην Κύπρο, αριθμεί μέχρι στιγμής 700 τόμους και είναι ήδη, για το αντικείμενό της, η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 1 Ιουλίου, στις 16:30 από το Γ΄Νεκροταφείο Αθηνών

Τα σχόλια είναι κλειστά.