Ειδησεογραφικό site

Έτοιμο το πακέτο των φοροελαφρύνσεων στο Μαξίμου

47

Πακέτο μέτρων που προβλέπουν φοροελαφρύνσεις έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης. Το πακέτο έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από περίπου 15 μέρες, αλλά προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, αναφορικά με το περιεχόμενο του.

Κατά μια εκτίμηση, ωστόσο, θα αποτελέσει την πρώτη ύλη από την οποία θα «κτίσει» την εναρκτήρια ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο κ. Σαμαράς (σσ εφόσον βεβαίως πάει για τα εγκαίνια, καθώς μέχρι και την Παρασκευή που μας πέρασε δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμα η παρουσία του – αν και είναι ακόμα σχετικά νωρίς). Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν ότι θα γίνεται σαφής αναφορά στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, σημειώνεται ένα είδος άτυπου ανταγωνισμού ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους με αφορμή το θέμα των φοροελαφρύνσεων. Κι αυτό γιατί ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις, στη Χαριλάου Τρικούπη «τρέχουν» για να προλάβουν. Υπενθυμίζεται ότι μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ πήγε στο υπουργείο Οικονομικών για να συζητήσει για τις φοροελαφρύνσεις. Κι έπεται συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.