Ειδησεογραφικό site

Έτοιμος ο νέος συνδικαλιστικός νόμος – Τι προανήγγειλε ο Βρούτσης από την Βουλή

35

Έτοιμο να καταθέσει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο είναι το Υπουργείο Εργασίας με τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση να ανακοινώνει από την Βουλή και τη συζήτηση του προϋπολογισμού ότι το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και σχεδιάσει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αλλαγών που θα συμβάλλει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

«Πέρασαν 32 χρόνια από τη θεσμοθέτηση του προηγούμενου συνδικαλιστικού νόμου. Στην εποχή του πράγματι αποτέλεσε θετική τομή στην πορεία του συνδικαλιστικού πεδίου. Όμως η πορεία αποκάλυψε στρεβλώσεις και αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Το συνδικαλιστικό πλαίσιο χρειάζεται φρεσκάρισμα, αλλαγή και ενδυνάμωση. Πείτε το όπως θέλετε. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία κι αυτό εξυπηρετείται από ένα σύγχρονο πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης», είπε ο κ. Βρούτσης προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα ο Υπουργός προανήγγειλε εκπλήξεις και εντυπωσιακά αποτελέσματα από τα ευρήματα της ΕΡΓΑΝΗΣ ενώ έδωσε και μια μικρή γεύση από τις αναλογιστικές μελέτες επί του ασφαλιστικού. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι μακροπρόθεσμες προβολές που φτάνουν μέχρι το 2060 δείχνουν ότι το ασφαλιστικό έχει καταστεί απολύτως βιώσιμο και ότι δεν χρειάζεται δομικές αλλαγές. «Και με τις πιο συντηρητικές δημογραφικές προβλέψεις και τηρώντας απόλυτα την μεθοδολογία, το ασφαλιστικό κινείται σε περιβάλλον βιωσιμότητας μέχρι το 2060.

«Η βασική υποχρέωση της χώρας μας ώστε το ύψος δαπανών για το ασφαλιστικό μέχρι το 2060 να μην ξεπερνά το 2,5% του ΑΕΠ επίσης φαίνεται ότι επιτυγχάνεται» είπε ο κ. Βρούτσης, που θα συμβάλλει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.