Ειδησεογραφικό site

«Έσπασε ο πάγος» ανάμεσα σε Γιούνκερ και Τσίπρα – Νέα συνάντηση την Πέμπτη

24

«Έσπασε ο πάγος» στις Βρυξέλλες, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρά την ένταση στις σχέσεις τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η συνάντηση των δύο έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ όπως ενημερώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου: «Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο».

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή προγραμματίζεται συνεργασία των δύο αντρών και αύριο Πέμπτη, δείχνει ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις απόψε, ακόμα και μετά την πραγματοποίηση της τριμερούς Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει στις 22:00, ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στις σχέσεις των δύο αντρών έγινε φανερή το περασμένο Σάββατο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν  είχε αρνηθεί να μιλήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό, θεωρώντας πως η ελληνική πλευρά δεν έχει σημειώσει βήματα προόδου, μετά την πολύωρη κατ’ιδίαν συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη, και πάλι στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την επίσημη υποδοχή των ηγετών, το τετ α τετ των δύο αντρών ήταν αμήχανο, αν και ο πρόεδρος Γιούνκερ, αγκάλιασε και φίλησε τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον υποδεχόταν στις εργασίες της Συνόδου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιούνκερ απογοητεύτηκε και γύρισε την πλάτη στον Αλέξη – «Χάσιμο χρόνου να συναντηθώ ξανά με τον Τσίπρα» λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν – Δυσμενές το κλίμα στις Βρυξέλλες

Τα σχόλια είναι κλειστά.