Ειδησεογραφικό site

«Έσπασαν καρδιές» στο Τορίνο: Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2

71

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, προηγήθηκε με 2-1, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2 από τη Γιουβέντους στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Σουηδία επί της Μάλμε με 2-0, διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα του στο Τορίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν μεν και ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς με τη «μεγάλη κυρία», αλλά έχουν δύο αγωνιστικές ακόμη και όλα είναι ανοιχτά. Την επόμενη (5η) θα παίξουν στη Μαδρίτη, ενώ την τελευταία θα υποδεχτούν τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη.

Η απόκρουση του πέναλτι στις καθυστερήσεις από το Ρομπέρτο (εκτέλεσε ο Βιντάλ) μπορεί να αποβεί καθοριστική στη μάχη της πρόκρισης, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους η ομάδα που θα προκριθεί θα είναι ο Ολυμπιακός.

Την καθολική υπεροχή στα πρώτα 45 λεπτά είχε η Γιουβέντους, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και με τους παίκτες του να πιέζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τους «μπιανκονέρι»,

Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή, αλλά με άριστη τακτική στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός πιέστηκε πάρα πολύ από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Οι παίκτες του Αλέγκρι έφταναν έστω και δύσκολα έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο, ωστόσο, υστερούσαν στην τελική προσπάθεια.

Το ματς κυλούσε «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των Πειραιωτών μέχρι το 21ο λεπτό. Τότε η «Γιούβε» κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή στην ατομική προσπάθεια του Πογκμπά και ο Πίρλο «σφράγισε» την 100ή του συμμετοχή στο Champions League με ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση (1-0).

Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών Ιταλίας δεν κράτησαν ούτε τρία λεπτά. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και σε ένα δίλεπτο πίεσης οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά το κόρνερ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 24΄. Μετά το γκολ ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, παρ’ όλα αυτ’ά έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν με τους Μοράτα και Πογκμπά κι έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική στην επανάληψη. Η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τέβες και τον Βιντάλ, αλλά ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Μπουφόν «πάγωσε» για δεύτερη φορά το «Γιουβέντους Αρένα». Στο 61΄ ο Εντινγκά με κεφαλιά, μετά το γύρισμα του Μανιάτη έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες (1-2) και το ματς πήρε…φωτιά.

Η είσοδος του Γιορέντε στο ματς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του Τορίνου, που τα έπαιξε όλα για όλα και στάθηκε αρκετά τυχερή. Πρώτα στο 65΄, όταν ο Γιορέντε με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά της η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ρομπέρτο και με το αυτογκόλ έγινε το 2-2.

Ένα λεπτό μετά, ο Πογκμπά κέρδισε την κόντρα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό και έβαλε ξανά μπροστά τη «Γιούβε».  Το ματς «άνοιξε» στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για την ισοφάριση, χωρίς, όμως, να κάνει τη μεγάλη φάση. Η Γιουβέντους έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την απώλεια του πέναλτι στις καθυστερήσεις με το Ρομπέρτο να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.