Ειδησεογραφικό site

Έρχεται φοροκαταιγίδα μετά τη συμφωνία-Η «γκάφα» του Φλαμπουράρη και πως τη μάζεψε μετά το διάλειμμα

44

Έχουμε πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί η οικονομία, ανέφερε.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι είναι εκτός συζήτησης η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στο ρεύμα. Το ΦΠΑ στην εστίαση επίσης θα μείνει στο 13%, ενώ σύγχυση δημιουργήθηκε σε σχέση με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας είπε θα αυξηθεί στο 23% και μετά το διάλλειμμα διόρθωσε λέγοντας ότι «εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο 23% και η αύξηση θα είναι στο 13%». Είπε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν είναι αυτές που είναι σε εξέλιξη αλλά δεν θα είναι ξεπούλημα.

Οι προτάσεις μας υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2016 και πιστεύω ότι και οι εταίροι θα τις κάνουν δεκτές ανέφερε. Είναι δυνατή ακόμη και η συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ είπε ο κ. Φλαμπουράρης, εφόσον οι ευρωπαίοι θελήσουν να αναλάβουν το ελληνικό χρέος προς το Ταμείο το οποίο είναι και με υψηλό επιτόκιο. Είπε πάντως ότι χωρίς διευθέτηση του χρέους και χωρίς δημοσιονομική χαλάρωση δεν υπάρχει συμφωνία. Εμφανίστηκε πάντως απαισιόδοξος για το αν θα δεχθούν οι εταίροι ρύθμιση του χρέους. Είπε ακόμη ότι υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η ειφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για το 2015 και διαφορά 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Όσον αφορά τον εσωκομματικό διάλογο είπε ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο εκτίμησε ότι “η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή θα θα έχει την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε ότι “όλοι θα βάλλουν μπροστά το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων που υποφέρουν”. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα φέρουμε συμφωνία που να έχει κούρεμα του ΕΚΑΣ”. Ο κ. Φλαμπουράτης είπε ότι δεν θα υπάρξει κάπιταλ κοντρόλ και στράφηκε εναντίον βουλευτών της ΝΔ όπως ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη που “τρομοκρατούν τον κόσμο”.

Αν οι ευρωπαίοι θέσουν την Δευτέρα το βράδυ τελεσίγραφο ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία ή την χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γυρίσει και να βάλλει το θέμα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα ανέφερε, επίσης, ο κ. Φλαμπουράρης. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση γιατί διαφορετικά και η ηγεσία της ΕΕ δεν θα συγκαλούσε το Συμβούλιο Κορυφής. «Μία χρεοκοπία θα στοιχίσει περισσότερο στους ευρωπαίους παρά σε μας. Με τέτοιο εκβιασμό και πίεση οι Έλληνες ατσαλώνονται και ενώνονται» είπε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.