Ειδησεογραφικό site

Έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση για να αποφασίσει ότι τελικά δεν έχουμε Χούντα

69

Της Κατερίνας Παναγοπούλου

Για δες πως αλλάζουν οι απόψεις, η στάση, ακόμα και η ρητορική μόλις ένα κόμμα αναλάβει την εξουσία. Σταματάνε οι κορώνες, η αγανάκτηση, οι τόνοι πέφτουν και η αμνησία των στελεχών γίνεται ασθένεια κολλητική.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσκιζε μνημόνια «μέρα μεσημέρι» (Α. Τσίπρας 11/5/14), έλεγε «θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ» (Α. Τσίπρας 13/9/14), καταργούσε «με ένα νόμο και ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας» (Α. Τσίπρας 11/11/12) και έδιωχνε μια για πάντα την τρόικα, τώρα, λίγους μήνες μετά λέει με απόλυτη φυσικότητα: να περάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την αξιολόγηση της τρόικας!

Δηλαδή, τα μέτρα που κόβουν συντάξεις, μειώνουν εισοδήματα, επιβάλλουν νέους φόρους και διατηρούν παλιούς- μεταξύ άλλων τον ΕΝΦΙΑ που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε από την πρώτη μέρα που θα γινόταν κυβέρνηση: 23/8/14 Α. Τσίπρας: «Κατάργηση μνημονίων και ΕΝΦΙΑ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» – 3/9/14: Γ. Σταθάκης «είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ»- 17/1/15: Α. Τσίρπας «Κανείς δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ το 2015»

Την ίδια στιγμή, «ανιστόρητη» χαρακτήρισε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η Βουλή δεν λειτουργούσε δημοκρατικά.

Ο… ιστοριοδίφης Νίκος Βούτσης προφανώς κόλλησε και αυτός τη μεταδοτική ασθένεια. Διαφορετικά, θα θυμόταν περί τις 50 αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού,ακόμα και του ίδιου του εαυτού του, ότι η βουλή δε λειτουργεί δημοκρατικά, ότι ζούμε Χούντα κ.ο.κ. Ας φρεσκάρουμε, λίγο, τη μνήμη του νέου ΠτΒ.

«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη αναντιστοιχία της κοινής γνώμης και της βούλησης του λαού από την ασκούμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση παρά μόνο στην επταετία. Αλλά βλέπουμε συμπτώματα όμοια μ’ αυτά που βλέπαμε στην επταετία…».
Αλέξης Τσίπρας Οκτώβριος 2011

«Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει».
Αλέξης Τσίπρας, Μάιος 2011

«Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Από εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός».
Στάθης Παναγούλης Ιούλιος 2013

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας».
Δημήτρης Στρατούλης Ιανουάριος 2013

«Επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
Παναγιώτης Λαφαζάνης Νοέμβριος 2012

«Ως ένα κράτος έκτακτης ανάγκης που σέβεται τον εαυτό του έτσι και η τρικομματική χούντα έκανε επέμβαση στη δημόσια τηλεόραση»
Βασίλης Διαμαντόπουλος Ιούνιος 2013 στο twitter

«Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε. Ή εμείς ή αυτοί. Όλοι στο ραδιομέγαρο, χούντα είναι, θα την ρίξουμε!!!»
Βασίλης Διαμαντόπουλος Ιούνιος 2013 στο twitter

«Διακυβέρνηση της χώρας με τις χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού».
Νίκος Βούτσης Δεκέμβριος 2012

«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2013

Ακόμα και πανό αναρτημένο σε συγκέντρωση με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε «τόση Δημοκρατία έχουμε να δούμε από την Χούντα»

image

Τι νόημα έχει να τα σκαλίζεις όλα αυτά σήμερα, θα αναρωτηθεί κανείς. Έχει. Διότι μία ολόκληρη κοινωνία χωρίστηκε στα δύο, έγιναν 500 διαδηλώσεις και πορείες, η πόλη κάηκε καμιά 20αριά φορές, έγιναν εμπρησμοί σε ΜΜΕ, έκλειναν μέρα παρά μέρα οι δρόμοι, στοχοποιήθηκαν και προπηλακίστηκαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες και χάσαμε πολύτιμο χρόνο με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να εφαρμόσει το πιο σκληρό και φορομπηχτικό μνημόνιο.

Και να κατηγορεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου ως «ανιστόρητη», επειδή είπε ότι η Βουλή δε λειτουργούσε δημοκρατικά. Προφανώς, το πρόβλημα ήταν το timing. Διότι, όταν τον Ιούλιο του 2013 η Ζωή Κωνστατοπούλου είχε πει: «η Χούντα το έκανε καλύτερα», στον ΣΥΡΙΖΑ την είχαν χειροκροτήσει.

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.