Ειδησεογραφικό site

Ένωσε το συνταγματικό τόξο στην κηδεία του ο Γ. Χαραλαμπόπουλος – Βενιζέλος: ”Αρχαία τραγωδία” η ζωή του

162

Ένωσε το συνταγματικό τόξο για λίγη ώρα στην κηδεία του ο Γ. Χαραλαμπόπουλος – Βενιζέλος: ”Αρχαία τραγωδία” η ζωή του
Τέσσερις πρόεδροι της Βουλής, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, σύσσωμες οι πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικός κόσμος και όλοι οι παλιοί σύντροφοι και συναγωνιστές του ιστορικού στελέχους τον αποχαιρέτησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Πάνδημη παρουσία της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ . Δίπλα στη σωρό βρισκόταν καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής ο γιος του Γ. Χαραλαμπόπουλος μαζί με την οικογένειά του για να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, καθώς και 4 Πρόεδροι της Βουλής.

Πολλά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και τη γενιάς της αντίστασης έχουν συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό του Άγιου Διονύσιου, στην οδό Σκουφά, στην Αθήνα όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το πρωί της Τρίτης ενώ το παρόν έδωσαν τιμητικά αγήματα των τριών όπλων του ενόπλων δυνάμεων.

“Ιδανικό στρατιώτη της Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ” χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά τον τελευταίο χαιρετισμό που απηύθυνε,ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στη δράση του Γ. Χαραλαμπόπουλου από το Αλβανικό μέτωπο ως τον ανένδοτο στο πλευρό του “Γέρου της Δημοκρατίας”, αλλά και μετά στη στήριξη στον Ανδρέα Παπανδρέου για να διαφυλαχθεί το Κίνημα και η Δημοκρατία.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μπίτσιος ενώ πριν την έναρξη της  ακολουθίας προσήλθε στο ναό και προσκύνησε τη σωρό ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Στην ακολουθία παρών ήταν και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Το παρόν στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, οι τέως πρόεδροι και αντιπρόεδροι της Βουλής , Φιλιππος Πελτσάνικος, Κώστας Γείτονας, Β. Πολύδωρας, Απ. Κακλαμάνης, ο Δ. Σιούφα.

Οι δύο ιστορικοί γραμματείς της Χαρ.Τρικούπη Κ. Λαλιώτης και Κ. Σκανδαλίδης, καθώς και η “νεότερη” Μ. Ξενογιαννακοπούλου.


Ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου Δ. Καρύδης, ο Γιάννης  Καψής και ο Αντώνης Λιβάνης,καθώς και η Φώφη Γεννηματά με τον Μ. Παπαιωάνου. Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Στ. Τζουμάκας, οι Χρ. Πρωτόππαπας, Ν. Σηφουνάκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης μαζί με τη γυναίκα του Λούκα Κατσέλη, ενώ στην πρώτη σειρά στάθηκαν καθόλη τη διάρκεια της ακολουθίας πολλά στελέχη του ομίλου Πειραιώς με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μ. Σάλλα και τη σύζυγό του Σ. Στάικου.

Από το χώρο της ΝΔ ξεχώρισε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το ΣΥΡΙΖΑ τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε τριμελής αντιπροσωπεία από τον Γ. Κουρουμπλή τον Αλ. Μητρόπουλο και επικεφαλής τον Δ. Βίτσα και από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Το τελευταίο αντίο είπαν και οι κκ Λάμπης Νικολάου, Β. Παπανδρέου, Όλγα Τρέμη με το σύζυγό της Νίκο Νικητέα, και από τη γενιά του Πολυτεχνείου και της Νομικής ο Θ. Καλούδης.

Παρευρέθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Οιχαλίας της Μεσσηνίας, γενέτειρας του Γ. Χαραλαμπόπουλου.

Κατά την επιβίβαση της σορού στο ανάκλιντρο για τη μεταφορά του στο κοιμητήριο, όλοι χάρισαν ένα τελευταίο θερμό χειροκρότημα στον αγωνιστή Γιάννη Χαραλαμπόπουλο στο πεζοδρόμιο της οδού Σκουφά.


Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί. Ακολούθησε η ταφή  στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Στο κοιμητήριο Ζωγράφου μετέβη απευθείας από το Βουκουρέστι όπου βρισκόταν για ανειλημμένη υποχρέωση ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για να παρευρεθεί στο τελευταίο ταξίδι του στενού συνεργάτη και συναγωνιστή του πατέρα του και του παππού του.

Το παρόν έδωσαν και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων, ενώ τιμητικοί πυροβολισμοί, από τα παρευρισκόμενα αγήματα έσκισαν τον αέρα στο τελευταίο αντίο στον αγωνιστή του αλβανικού μετώπου.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.