Ειδησεογραφικό site

Έντονη διαμαρτυρία για καλλιστεία 8χρονων

32

Σάλο δημιούργησε στην Κολομβία ένας διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Μις Στριγκ» στον οποίο έλαβαν μέρος οκτάχρονα κορίτσια με προκλητικά μαγιό.

Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των καλλιστείων την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος» ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξή του σημειώνοντας ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν καθώς οι διοργανωτές είχαν λάβει τη γονική συναίνεση.

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών». Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.