Ειδησεογραφικό site

Ένοχοι για ληστεία, αλλά όχι τρομοκρατία οι 6 συλληφθέντες στο Βελβεντό Κοζάνης -Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας

55

Την ενοχή των 6 κατηγορουμένων για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης όχι ως τρομοκρατών αλλά ως δραστών του κοινού ποινικού δικαίου, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γρηγόρης Πεπόνης, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Η δράση των 6 νεαρών συνδέθηκε με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς από τους διωκτικούς μηχανισμούς, γεγονός που κατά την κρίση του εισαγγελέα δεν προέκυψε από την διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Φ. Χαρίσης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός θα πρέπει να τύχουν και ελαφρυντικών που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ιδιαίτερα μέτρησε στην εισαγγελική κρίση το γεγονός ότι οι νεαροί συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο περιστατικό, όπως οι πελάτες της τράπεζας ή ο πολίτης που κράτησαν για λίγη ώρα ως όμηρο, ενώ επιπλέον δεν διακινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των νεαρών είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α) , ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη
περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που από την πρώτη στιγμή είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους και την δράση της οργάνωσης είχαν αρνηθεί ότι οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Βελβεντό υπήρξαν μέλη της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.