Ειδησεογραφικό site

Συμφωνία για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών: Στους 600 οι επαναπροσληφθέντες

37

Η άμεση προκήρυξη προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν για το ζήτημα της διαθεσιμότητας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Το ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ είχε προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρεται πως στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς επισκέψεις και επαφές που ξεκινούν από αύριο Δευτέρα, καθώς και ζητήματα σχετικά με τον συντονισμό της κυβέρνησης.

Συζητήθηκε ακόμη το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.