Ειδησεογραφικό site

Έκτακτη ρευστότητα 3 δισ. ευρώ ζήτησε ο Στουρνάρας από την ΕΚΤ

34

Έκτακτη ρευστότητα ύψους 3 δισ. ευρώ ζήτησε σήμερα η ΤτΕ από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές διαψεύδουν την πληροφορία.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες η έκτακτη ρευστότητα φέρεται ότι ήταν και το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε νωρίτερα την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τους τραπεζίτες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή για το αίτημα Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ELA, η ΕΚΤ μπορεί να δώσει ρευστότητα αν χρειαστεί ακόμα και νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Μέχρι σήμερα η παροχή ρευστότητας μέσω ELA εγκρίνεται από την ΕΚΤ, σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη.

Το 1,1 δισ. επιπλέον ELA που ενέκρινε την προηγούμενη Τετάρτη, προφανώς δεν επαρκεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί εκροές με ιδιαίτερα ανησυχητική δυναμική.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, οι τράπεζες είδαν τις καταθέσεις να μειώνονται κατά 300 εκατ., την Τρίτη κατά 550 εκατ., οι εκροές την Τετάρτη έφθασαν τα 950 εκατ. και σήμερα Πέμπτη το 1 δισ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.