Ειδησεογραφικό site

Έκλεψαν τον ιατρικό φάκελο του Σουμάχερ και τον έβγαλαν στο σφυρί!

43

Απίστευτο! Έκλεψαν τον ιατρικό φάκελο του άσου της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του 46χρονου οδηγού, Σαμπίν Κεμ.

Σε μία σύντομη δήλωσή της η Κεμ, λέει ότι τα έγγραφα για την υγεία του Σουμάχερ έχουν εξαφανιστεί!

Ο ιατρικός φάκελος, μάλιστα, είναι διαθέσιμος προς πώληση από κάποιον που ισχυρίζεται ότι περιέχει τις γνήσιες ιατρικές σημειώσεις του Σουμάχερ.

Ο Σουμάχερ, που έπεσε θύμα ατυχήματος ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013, εισήχθη και παρέμεινε στο νοσοκομείο της γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ για περίπου 6 μήνες.

Πριν από λίγες ημέρες, αφού βγήκε από το κώμα ο πρώην Γερμανός πιλότος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης, όπου και θα συνεχίσει την αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την Bild τα κλεμμένα έγγραφα προσφέρονται στο γερμανικό, γαλλικό και αγγλικό Τύπο για περίπου 50.000 ευρώ, ενώ στο υλικό περιέχονται και τα έγγραφα που σχετίζονται με τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Μπορείς μόνο να αηδιάσεις» σχολίασε η μάνατζερ και εκπρόσωπος Τύπου του Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ.

«Τα έγγραφα αυτά δεν θα πρέπει να αγοραστούν ή να δημοσιευτούν. Θα δράσουμε με όλους τους τρόπους για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο» πρόσθεσε.

«Για αρκετές ημέρες κλεμμένα έγγραφα και στοιχεία προσφέρονται προς πώληση. Αυτός που τα διακινεί ισχυρίζεται ότι είναι ο ιατρικός φάκελος του Μίκαελ Σουμάχερ. Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Ωστόσο, τα έγγραφα έχουν σαφώς κλαπεί. Η κλοπή έχει αναφερθεί. Η αστυνομία έχει αρχίσει τις έρευνες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ρητά συμβουλεύουμε ότι τόσο η αγορά και όσο και η δημοσίευση των εν λόγω εγγράφων και των προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται. Το περιεχόμενο των ιατρικών φακέλων είναι εντελώς προσωπικό και εμπιστευτικό και δεν πρέπει να τεθεί στη διάθεση του κοινού», πρόσθεσε η Κεμ.

Δεν είναι σαφές, πάντως, εάν οι συγκεκριμένες ιατρικές σημειώσεις προέρχονται από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία ή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε από την Γκρενόμπλ στη Λωζάνη στις 16 Ιουνίου για να ξεκινήσει η αποκατάστασή του. Ο 46χρονος οδηγός δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή να περπατήσει -παρά τις αναφορές- και περνάει μερικές φάσεις συνείδησης.

Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.