Ειδησεογραφικό site

Έκανε σαν κύριος τα ψώνια του με πιστωτικές… «μαϊμού»!

27

«Σήκωσε» τα μαγαζιά στην Ξάνθη και την Καβάλα μέσα σε ένα 20ήμερο ένας 35χρονος απατεώνας ειδικός στα κομπιούτερ, ο οποίος έκανε πλήθος αγορές χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες- «κλώνους» τράπεζας των Η.Π.Α., των οποίων τα δεδομένα είχε καταφέρει να υποκλέψει!

Από τις 2 ως τις 20 Απριλίου, ο Έλληνας χάκερ «σάρωσε» τα καταστήματα κάνοντας συναλλαγές με τις κάρτες- «κλώνους» και αγόρασε εμπορεύματα αξίας 8.320 ευρώ. Μεταξύ αυτών, ήταν μια μοτοσικλέτα, ένα ποδήλατο, τέσσερις ηλεκτρονικές και τέσσερις ηλεκτρικές συσκευές, δυο κινητά και ένα οικιακό σκεύος τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του. Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν και κάποια από τα προϊόντα που αγόρασε και τα πούλησε σε ένα 40χρονο Έλληνα και σε έναν 64χρονο Αρμένιο οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος του 35χρονου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογα αδικήματα και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως τη δράση του, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρχές των ΗΠΑ για την υποκλοπή των τραπεζικών δεδομένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.