Ειδησεογραφικό site

Έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στη Δράμα

35

Η σύλληψη ενός 29χρονου για απόπειρα ληστείας στη Χαλκιδική, βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να εξιχνιάσουν άλλη μια ληστεία που είχε γίνει στη… Δράμα το πρωί της περασμένης Τρίτης με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων! Μάλιστα, εξάρθρωσαν ολόκληρη την πενταμελή σπείρα που τη διέπραξε.

Οι πέντε ληστές, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 44, 41, 31 και 29 χρόνων και ένας 37χρονος Αρμένιος, έφτασαν με δύο οχήματα στο Λιβαδάκι Δράμας, όπου ο 44χρονος, ο 29χρονος και ο αλλοδαπός φόρεσαν κουκούλες και ακινητοποίησαν μια 73χρονη που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της απειλώντας την με πιστόλι και μαχαίρι. Την υποχρέωσαν να μπει στο σπίτι και την έδεσαν χειροπόδαρα με κολλητική ταινία, όπως και τον 78χρονο σύζυγό της που έφτασε λίγο αργότερα. Μετά, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν 250 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα κινητό και εξαφανίστηκαν.

Από την ανάκριση του 29χρονου, όταν συνελήφθη στην Χαλκιδική, προέκυψαν τα στοιχεία των συνεργών του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Ο 44χρονος, ο 41χρονος και ο 31χρονος συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα ο τελευταίος προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο των αστυνομικών για έρευνα στο σπίτι του. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, μια συσκευασία με 3,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και 37 κινητά!

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Δράμας με κατηγορίες κατά περίπτωση για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, πλαστογραφία και απείθεια, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες και για να συλληφθούν οι συνεργοί τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.