Ειδησεογραφικό site

Έβρος: Δεύτερο ανάχωμα προστασίας κατασκευάζουν στο Ορμένιο

154

Στην κατασκευή και δεύτερου αναχώματος προστασίας στο χωριό Ορμένιο, προχωρούν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ) έπειτα από το σπάσιμο του αναχώματος που έγινε σήμερα το πρωί από την πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

Στις 16:00, συνεδρίασε, εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους των παρέβριων περιοχών για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Νωρίτερα η ΠΑΜΘ προχώρησε σε προληπτική εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου και όλες οι υπηρεσίες των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων δίνουν «μάχη» για να προστατευθούν οι κατοικήσιμες περιοχές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής δεν έχουν πλημμυρίσει σπίτια, όμως έπειτα από το σπάσιμο του αναχώματος είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αγροτική έκταση και το νερό να κινηθεί απειλητικά προς το χωριό.

«Κάνουμε ένα δεύτερο ανάχωμα προστασίας του χωριού (του Ορμενίου), μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, με το οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε τις κατοικίες που είναι χαμηλά», δήλωσε ο κ. Παυλίδης και πρόσθεσε ότι προβλήματα υπάρχουν στους οικισμούς Μάνδρα και Λάβαρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.