Ειδησεογραφικό site

Άρχισαν οι υποχωρήσεις; – Αναδίπλωση Δρίτσα για σύμβαση Cosco

46

Χαμηλώνει τους τόνους η νέα κυβέρνηση όσον αφορά στην παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και τις διακρατικές σχέσεις με την Κίνα. Μετά την αρχική, κάθετη τοποθέτηση των στελεχών της, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός στο θέμα της έναρξης νέων συζητήσεων για την συμφωνία παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

«Κάθε τι που έχει εγκατασταθεί με σύμβαση στη χώρα μας είναι σεβαστό. Όσον αφορά στην παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην COSCO στεκόμαστε με πολύ σοβαρότητα απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Θέλουμε κάθε τέτοια σύμβαση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Πέρα από τη συζήτηση που θα ανοίξουμε για αυτή την συμφωνία, το πρώτιστο ζήτημα είναι να εντάσσονται στην αναβάθμιση διακρατικών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε ανοιχτούς ορίζοντες για την αναβάθμιση των σχέσεων με την Κίνα και τον κινεζικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για την λιμενική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση επεσήμανε: «Η Ελλάδα θα παραμείνει διεθνής κόμβος μεταφορών. Ο τρόπος και οι διαδικασίες θα είναι διαφορετικές, ώστε η λιμενική υποδομή να γίνει χώρος τεράστιας διεθνούς εμβέλειας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.