Ειδησεογραφικό site

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Το μύνημά του στο δολοφόνο του Σέσιλ

33

 

Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η δολοφονία του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του Σεσίλ, από τον Αμερικανό οδοντίατρο Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ εξετάζουν την έκδοσή του.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δηλώσει στην εναντίωσή τους στο κυνήγι θηραμάτων, «ποστάροντας» φωτογραφίες του Σεσίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το hashtag #CecilTheLion είναι trend τις τελευταίες ημέρες στο Twitter.

Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να δείξουν την ευαισθησία τους και ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο ίδιος με δύο αναρτήσεις του στο Ιnstagram δίνει το δικό του «μήνυμα» στο δολοφόνο του βασιλιά της ζούγκλας.

Την Πέμπτη ανάρτησε μία φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο μπροστά από μία πινακίδα STOP, γράφοντας: «Σταματήστε να σκοτώνετε μεγάλες γάτες. Το να σκοτώνετε ένα λιοντάρι δεν είναι τολμηρό. Το να πάτε στο στρατό, αυτό είναι τολμηρό. Προσπαθήστε το πριν σκοτώσετε ένα λιοντάρι. Προστατεύω μεγάλες γάτες σημαίνει τόλμη».

Σήμερα, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Instagram. Ο πρώην bodybuilder και ηθοποιός ανάρτησε μία σύνθεση από δύο φωτογραφίες. Στη μία απεικονίζεται ο ίδιος σε νεαρή ηλικία, κρατώντας κύπελα από τη βράβευσή του ως bodybuilder και γράφοντας: Αυτά είναι τρόπαια, ενώ στη δεύτερη απεικονίζεται ο Σεσίλ, γράφοντας «όχι αυτά».

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη πως η αίτηση έκδοσης του Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ θα εξεταστεί από τους αρμοδίους, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο οδοντίατρος Γουόλτερ Πάλμερ από την Μινεσότα είναι ο άντρας που στο πλαίσιο κυνηγετικού ταξιδιού στην αφρικανική χώρα, δολοφόνησε το πιο αγαπητό λιοντάρι στον κόσμο. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Πάλμερ, μαζί με τους ντόπιους επαγγελματίες κυνηγούς που είχε προσλάβει και οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές της Ζιμπάμπουε, παρέσυρε τον Σεσίλ έξω από τα όρια του Εθνικού Πάρκου (όπου ζούσε προστατευμένος) προκειμένου να τον σκοτώσει.

Παρότι δημοσιοποιήθηκε έγγραφη δήλωσή του, όπου δηλώνει μετανοιωμένος και ζητά συγγνώμη, ο Πάλμερ παραμένει εξαφανισμένος από την ώρα που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, η παγκόσμια κατακραυγή μεγαλώνει, ενώ πολίτες, μεγάλοι αλλά και μικρά παιδιά, συρρέουν στο οδοντιατρείο του και αφήνουν μηνύματα καταδίκης για την πράξη του. Πολλά κουκλάκια λιονταριών εναποτίθενται στην πόρτα του, ενώ δεν λείπουν και μηνύματα που ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία, ακόμα και με θάνατο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.