Ειδησεογραφικό site

Άρης Πλασκασοβίτης: «Προτιμώ το φλερτ….»

115

Κέρκυρα 2002. Μία βόλτα με το ποδήλατο στην ηλικία των 13 ετών καταλήγει στο νοσοκομείο και παραλίγο να αποβεί μοιραία. «Κατέβαινα μια κατηφόρα που κατέληγε σε κεντρικό δρόμο, βγήκα από ένα στενό και με χτύπησε φορτηγό. Με πέταξε στο οδόστρωμα και ήμουν στο τσακ να πάθω εσωτερική αιμορραγία. Ήμουν πολύ τυχερός που γλίτωσα» διηγείται ο Άρης Πλασκασοβίτης, στο People, εξηγώντας πως ήταν ένα πολύ ζωηρό παιδί. «Απορώ πώς με άντεχε η μάνα μου» λέει γελώντας. «Απορώ πώς με άντεχε η μάνα μου», λέει γελώντας.
Από 12 ετών, είχε ήδη ξεκινήσει μαθήματα χορού και θυμάται τον εαυτό του μόνο, στο σπίτι στην Κέρκυρα, να μετατρέπει το σαλόνι σε σκηνή μιούζικαλ, σαν αυτή του Moulin Rouge. Τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του τον κοροϊδεύουν, τον θεωρούν ψώνιο. Ο Άρης, όμως, δεν το βάζει κάτω και ονειρεύεται τον εαυτό του να χορεύει σε μια μεγάλη σκηνή. Φτιάχνει αυτοσχέδια χειλόφωνα από καλαμάκια και δίνει το δικό του show. «Μέσω της δασκάλας μου, και όταν ακόμα ήμουν ακόμα στα 12, γνώρισα και τον Φωκά Ευαγγελινό. Από τότε θεωρούσε πως είχα δυνατότητες και της έλεγε πως “αυτός θα έρθει στην Αθήνα και θα τα σπάσει όλα”». Τελειώνοντας το σχολείο, δίνει πανελλήνιες και περνάει στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στη Λάρισα. Εκείνος, όμως, δεν θέλει με τίποτα να μείνει στην επαρχία. Έτσι, πείθει τους γονείς του να τον γράψουν σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα. Πιάνει ένα μικρό διαμέρισμα στο Παγκράτι. Παράλληλα με το ΙΕΚ, δίνει εξετάσεις και περνά στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. «Το πρωί σπούδαζα Φυσικοθεραπεία και το βράδυ ήμουν στην Κ.Σ.Ο.Τ.». Το 2009, μαθαίνει πως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου κάνει οντισιόν για τη θεατρική παράσταση Πουθενά. «Πήγα, με πήραν και όταν το έμαθαν από τη σχολή, μου είπαν πως δεν μπορώ να το κάνω. Υπήρχαν τότε διαφωνίες ανάμεσα στους μαθητές και τη διοίκηση της σχολής, καθώς δεν επιτρεπόταν οι μαθητές να δουλεύουν εκτός σχολής κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Από τότε, ξεκίνησαν κάποιες προστριβές, με αποτέλεσμα να μην τελειώσω ποτέ τη σχολή» αποκαλύπτει στο People.

Τον Άρη Πλασκασοβίτη ο κόσμος τον γνώρισε καλύτερα μέσα από τη συμμετοχή του στο Your Face Sounds Familiar στον ANT1. «Στο πρώτο live, όπου μιμήθηκα τον Δάκη, πιέστηκα πολύ. Ήθελα να φύγω, αλλά στην πορεία το ευχαριστήθηκα». Κάποια στιγμή, ο Άρης φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από σχόλια σε sites και blogs, όσον αφορά το σεξουαλικό του προσανατολισμό. «Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να βλέπεις ευτυχισμένους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι gay, είτε straight. Όλοι μου οι φίλοι είναι αυθεντικοί και, πίστεψέ με, αυτό που με κάνει χαρούμενο σίγουρα θα το υποστηρίξω. Το να με κρίνει, όμως, κάποιος επειδή υποδύθηκα την Beyoncé στο YFSF είναι το λιγότερο άστοχο» αρκείται να πει.

Στην προσωπική του ζωή είναι των άκρων και για να κάνει μια σχέση πρέπει να νιώθει παράφορα ερωτευμένος. Μου εκμυστηρεύεται πως στο παρελθόν έχει τύχει να ξοδέψει τα χρήματα που είχε για να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ σε ένα δείπνο με την καλή του στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. «Είχαμε ρουτινιάσει και ήθελα να κάνω κάτι το ξεχωριστό». Η τελευταία φορά που ήρθε σε δύσκολη θέση εξαιτίας ενός φλερτ ήταν πριν από λίγα χρόνια, όταν τραγουδούσε στο club 4711, στο Κολωνάκι. «Μια θαυμάστρια ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να χορεύει πάνω μου. Κάποια στιγμή, γονάτισε και μου άνοιξε ένα κουμπί από το παντελόνι. Για να σπάσω την αμηχανία, το διακωμώδησα, κάνοντας πλάκα με το κοινό». Όσο δύσκολα κάνει μια σχέση, πάντως, τόσο δύσκολα απογαλακτίζεται από αυτή. «Όταν χωρίζω, πέφτω στα πατώματα και το ζω σαν ταινία. Τηλεφωνώ στους φίλους μου και βγαίνουμε για ποτά» παραδέχεται.

Αυτή την περίοδο ο Άρης Πλασκασοβίτης παίζει στην ροκ όπερα Οι Καμπάνες του Edelweiss στο Pantheon Theater. «Με την Άννα είχαμε συνεργαστεί και στους Δαίμονες. Όταν τη γνώρισα, ήμουν φοβισμένος, με την έννοια πως έβλεπα μια γυναίκα που θαύμαζα από παιδί». Όσο για το δημιουργό της ροκ όπερας, Νίκο Καρβέλα, ο Άρης έχει να πει τα καλύτερα. «Είναι μορφή. Στη δουλειά του, όμως, είναι αυστηρός. Στο παρελθόν, όταν συμμετείχα στους Δαίμονες, είχε υπάρξει μια αναστάτωση ανάμεσά μας, αλλά και τότε το κριτήριο του Νίκου ήταν να γίνω καλύτερος στο ρόλο μου. Ο Καρβέλας είναι εξαιρετικός και μπορώ να τον ακούω με τις ώρες να διηγείται ιστορίες από το παρελθόν. Η ζωή του είναι ένα μεγάλο, όμορφο και περιπετειώδες παραμύθι». Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το πρώτο τραγούδι του Άρη, το dance κομμάτι «Να ήταν ψέμα» από τη δισκογραφική εταιρεία Voice Entertainment, σε στίχους και μουσική των OtherView. «Νομίζω ότι τώρα ήρθε η σωστή στιγμή. Νιώθω πως είναι ένα κομμάτι που σε κερδίζει από τα πρώτα δευτερόλεπτα».

Ως γνήσιο παιδί της εποχής του, ο Άρης ασχολείται ενεργά με τα social media. Στο Facebook τον έχουν φλερτάρει πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους. «Ήταν, ας πούμε, μια κοπέλα που μου έστελνε συνέχεια σε φωτογραφίες με το στήθος της! Πάντως, δεν απαντάω σε τέτοια μηνύματα και δεν ξέρω αν θα έβγαινα ραντεβού από διαδικτυακή γνωριμία. Αυτό το απρόσωπο με ξενερώνει, διότι χάνεται η μαγεία της στιγμής» λέει. Κατά τα άλλα, ο Άρης λατρεύει το να φλερτάρει και δεν το κρύβει, θέλει να είναι ο κυνηγός στη σχέση. «Το φλερτ μού αρέσει πιο πολύ κι από το σεξ. Είναι το ωραιότερο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός και η ζωή». Τελευταία φορά που φλέρταρε έντονα; «Τώρα στο θέατρο που παίζουμε μαζί με μια πρώην μου. Μάλλον, δεν μου τελείωσε ποτέ».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.