Ειδησεογραφικό site

Άνθιμος: Πολλές φορές με κατηγόρησαν ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ

50

«Θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι κυβερνήτες σε μια χώρα που η πλειοψηφία του λαού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί». Με τη φράση αυτή, κατά τη λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Αθνιμος έκρουσε το καμπανάκι στην κυβέρνηση αλλά και σε όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στους Χριστιανούς.

«Υπάρχουν περιστατικά όπου κάποιοι λένε να σταματήσει η προσευχή στα σχολεία ή ο Εθνικός Υμνος. Διωγμός είναι να μην κάνουν τα παιδιά πρωινή προσευχή στο σχολείο. Είναι σατανικό έργο. Να μην τραγουδάνε τα παιδιά τον Εθνικό μας Υμνο; Υβρης στην πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ανθιμιος.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και επισήμανε αναφορικά με τη στάση της: «Εγώ είπα πολλές φορές να κάνουμε προσευχή και με κατηγόρησαν ότι είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το κράτος είμαι. Αυτοί που δημοκρατικά εκλέχθηκαν προσπαθούν να ρυθμίσουν το πρόβλημα της χώρας, και βλέπουμε τέσσερις μήνες να γίνεται πόλεμος. Μακάρι να βρεθεί λύση αύριο-μεθαύριο, γιατί γύρω μας υπάρχουν πολλοί που μας βλέπουν με αρπακτικό μάτι. Όταν δεν πιστεύεις, πως θα πάμε μπροστά; Θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι κυβερνήτες σε μια χώρα που η πλειοψηφία του λαού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Δείτε το λόγο του κ.Ανθίμου μετά το 2:30:00

Τα σχόλια είναι κλειστά.