Ειδησεογραφικό site

«Άναψαν φωτιές» στο Ποτάμι τα τηλεοπτικά σποτ της «πρώτης φοράς»

80

«Κατάπτυστα», «κακόγουστα» και «σεξιστικά» είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που επεφύλαξαν για τα νέα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού με τίτλο «για πρώτη φορά», οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή.

Απόσυρση των σποτ ζητά ο κ. Βαλλιάνος

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βαλλιάνος έκανε λόγο για «απίστευτη αθλιότητα», ζήτησε απόσυρση των δυο διαφημίσεων και κάλεσε την ηγεσία του Ποταμιού να λάβει θέση αμέσως.

Ο κ. Βαλλιάνος, απαιτεί να παραιτηθεί από το Ποτάμι εκείνος που είχε την ιδέα για το «αίσχος» των δυο διαφημίσεων αλλά και να ζητήσει συγνώμη από όλες τις γυναίκες, από κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια, «και ιδίως από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στην διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν».

Εκτιμά πως μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα του Ποταμιού θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια «τερατουργήματα» και ζητά προσωπικά συγνώμη από όσους θίγονται.

Σεξιστικά τα σποτ λέει η κ. Κιντή

Κακόγουστα και σεξιστικά χαρακτηρίσει τα δύο βίντεο και η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Βάσω Κιντή με ανάρτησή της στο facebook.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά», αναφέρει η κ. Κιντή.

Εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα πως στο Ποτάμι «μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

Τι δείχνουν τα δυο βίντεο

Στο πρώτο σποτ εμφανίζεται ένα νέο όμορφο κορίτσι να δηλώνει πως «δεν το έχει κάνει ποτέ» και πως ξέρει πως η «πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική», γι’ αυτό θέλει να είναι με κάποιον που αξίζει, θα την προσέχει και θα νοιάζεται γι’ αυτήν. Τελικά το κορίτσι, αποκαλύπτει ότι δε μιλά για σεξουαλική πράξη όπως υπονοείται σαφώς στο βίντεο αλλά για την πρώτη φορά που ρίχνεις την ψήφο σου στην κάλπη.

Στο δεύτερο σποτ, πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, η οποία λέει πως δεν μεν η πρώτη της φορά, αλλά «έχω πολύ καιρό να το κάνω, γιατί δε εμπιστευόμουν κανένα». Στη συνέχεια του διαφημιστικού γίνεται φανερό πως και εκείνη μιλά για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

Απόσυρση των σποτ ζητά ο Δ. Παπαδημούλης

Τα βίντεο του Ποταμιού,με τίτλο «για πρώτη φορά»,είναι χυδαία κ προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σ.Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη».

«Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Σ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως», τόνισε μέσω twitter ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΜΑΡ: Ακραία εκδοχή σεξισμού τα σπoτ

Ιδιαίτερα επικριτική είναι η Δημοκρατική Αριστερά για τα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού.

Αναφέρει πως τα σποτ, είναι «μια ακραία εκδοχή σεξισμού» και πως οι γυναίκες χρησιμοποιούνται από το Ποτάμι «βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν».

Η ΔΗΜΑΡ διερωτάται μάλιστα, αν προσβάλλονται από τις διαφημίσεις αυτές οι πολίτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

«Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ: Ατυχέστατο το σποτ του Ποταμιού

Ως «ατυχέστατο» χαρακτήρισε η Ζέφη Δημαδάμα, γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, το προεκλογικό σποτ του κόμματος Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη πολιτικών θέσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ατυχέστατο και άστοχο το σποτ του «Ποταμιού». Ελλείψει πολιτικών θέσεων προκειμένου να το εμπιστευθούν και να το ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες, στις οποίες επικεντρώνεται, το προωθούμενο σποτ επιλέγει να ευτελίσει για ψηφοθηρικούς λόγους τα κρίσιμα σεξουαλικά διλήμματα κάθε ανθρώπου και ειδικότερα, την ευαίσθητη «πρώτη φορά» μίας γυναίκας (όχι άραγε και ενός άνδρα;)…».

Εμπνευσμένα από αντίστοιχο προεκλογικό σποτ του Ομπάμα

Αντίστοιχη προεκλογική καμπάνια, είχε πραγματοποιήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, με ένα επίσης νέο κορίτσι να κάνει αναφορές στην πρώτη της φορά και στη συνέχεια να εξηγεί ότι μιλά για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.