Ειδησεογραφικό site

Άδωνις «καρφώνει» Χατζηδάκη για το γάλα: Το ήξερε ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα και έκανε τον κινέζο

50

Την ενδοκυβερνητική κόντρα του Κ. Χατζηδάκη με τον Αθ. Τσαυτάρη με επίκεντρο τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάλα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ αποκάλυψε ο Αδ. Γεωργιάδης στον ρ/σ Real.

Για το επίμαχο νομοσχέδιο για το γάλα και τις ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ μίλησε ο Αδ. Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real διάλογο που είχε με τον τότε Υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και το θέμα που είχε προκύψει με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη και τους όρους που είχε θέσει ώστε να περάσει το νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι αλλαγές στην αγορά του γάλακτος, μια δηλαδή άλλη απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης – καθώς η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κοινοτική υποχρέωση της Ελλάδας, όπως ο ίδιος είπε – και του ΟΟΣΑ, απέτυχαν και δεν έφεραν τις μειώσεις των τιμών που η κυβέρνηση υποσχόταν όταν το θέμα συζητείτο, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η ρύθμιση που τελικά ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες από τη Βουλή, «έτσι όπως ψηφίστηκε ήταν γνωστό ότι θα αποτύγχανε» και υποστήριξε ότι το γνώριζε και ο ίδιος ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα θυμάστε εκείνη τη μέρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο. Τότε καθόμουν στα υπουργικά έδρανα καθώς ως υπουργός Υγείας είχα πολλά άρθρα στο πολυνομοσχέδιο. Και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης μου είπε ότι έτσι όπως περνά τελικά η ρύθμιση για το γάλα δεν θα έφερνε αποτελέσματα, καθώς δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο ΟΟΣΑ» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι είναι άδικο να λέγεται ότι απέτυχε η ρύθμιση του ΟΟΣΑ για το γάλα γιατί δεν ήταν αυτή που ψηφίστηκε, εξαιτίας των αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ . Αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η Βουλή – υπό το βάρος αυτών των πιέσεων – ψήφισε μια κρίσιμη για την εκταμίευση της δόσης ρύθμιση χωρίς να υπάρξει όφελος για τον πολίτη – αφού οι τιμές δεν μειώθηκε – αλλά χωρίς να υπάρξει και ακριβής υιοθέτηση των όσων επιθυμούσαν οι δανειστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.